Lezárt akta - ittasan, segítségnyújtás nélkül

2018. 03. 14., sze - 12:48
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan okozott balesetet Szolnokon, majd elhagyta a helyszínt.

A személygépkocsijával közlekedő 21 éves férfi 2017. november 18-án este személyi sérüléses közlekedési balesetet okozott Szolnokon, a Thököly úton. Nekihajtott az előtte forgalmi okból álló autónak, majd hátratolatott, kikerülte a gépkocsit és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A szolnoki rendőrök a baleset helyszínének közelében felfigyeltek a sértett által leírt, okozó járműre. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, sőt a forgalomirányító lámpa tilos jelzésén is áthajtott. A rendőrök az egyik közeli nagyáruház parkolójában vonták ellenőrzés alá a gépkocsit és vezetőjét. A férfi elismerte, hogy alkoholt fogyasztott és ittasan ült a volán mögé, így okozott balesetet. A rendőrök előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Szolnoki Rendőrkapitányság az ügyben a nyomozást  a napokban lezárta és vádemelési javaslatát az illetékes ügyészség részére megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forgalomkorlátozás Vas megyében

A közlekedőknek félpályás útlezárásra kell számítaniuk a 87-es számú főúton, Tanakajd és Táplánszentkereszt között.

 

Fokozott ellenőrzés Budapesten

Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el 2018. december 13-án 15 órától 2019. január 2-án 8 óráig.