Lezárt akta: jármű önkényes elvétele miatt kell felelnie a férfinak

2020. 09. 25., p - 08:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Várpalotai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 25 éves helyi lakos ellen.

Az eljárás adatai szerint a férfi egyik várpalotai ismerőse autójával közlekedett Holládon, amikor a marcali járőrök 2020. április 26-án 2 óra 57 perckor igazoltatták. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Ezenkívül az ismerőse gépkocsiját annak tudta és engedélye nélkül használta, és a vele szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés is pozitív eredménnyel zárult. A járőrök a férfit előállították, és ellene büntetőeljárást kezdeményeztek, valamint szabálysértési feljelentést is tettek.

A sofőrt jármű önkényes elvétele miatt a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták. A további eljárásokat a Marcali Rendőrkapitányság folytatja le.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a várpalotai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.