Lezárt akta: megfenyegette a polgárőrt

2021. 01. 26., k - 07:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmiklósi nyomozók kifosztással is gyanúsítják a férfit, aki még mindig letartóztatásban van. Bűntársai szabadlábon védekezhetnek.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a kunszentmiklósi nyomozók 2020. május 7-én őrizetbe vettek egy 35 éves kunadacsi lakost közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi a nyomozás adatai szerint jogosítvány nélkül közlekedett, ezért a helyi polgárőrség vezetője – a rendőrök egyidejű értesítése mellett – a közlekedési szabályok betartására hívta fel a figyelmét. A szabálysértőnek nem tetszettek a polgárőr szavai, ezért támadólag lépett fel vele szemben, valamint meg is fenyegette. Bűntársai is voltak: apja, testvére és sógornője csatlakozott a fenyegetőző férfihez. A rendőrök mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, de a főkolompossal ellentétben ők szabadlábon védekezhettek.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottnak egy kifosztás is a számlájára írható. Még márciusban egy vele italozó ismerősétől kérte vissza a tartozását – húszezer forintot –, majd amikor a fizetési hajlandóságot mutató sértett elővette a pénztárcáját, abból a tettes váratlanul kimarkolt negyvenezer forintot, amelyet nem is adott vissza.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.