Lezárt akta: pult alól lopta ki a pénztárcát a férfi

2020. 03. 31., k - 09:36
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves taliándörögdi lakos ellen folytatott.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2019. április 18-án 23 óra körül, hogy az egyik taliándörögdi vendéglátóhelyen ismeretlen tettes a pult alól ellopta a brifkóját, melyben több százezer forint és több száz euro készpénz volt. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök a bejelentést követő négy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd otthonában fogták el a 46 éves helyi lakost. A férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a nála tartott házkutatás során megtalálták az ellopott pénz nagy részét, melyet lefoglaltak. A tettes ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.