Lezárt akta – robbantással fenyegetett

2018. 01. 12., p - 12:51
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Saját házának felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi Kenderesen. A segítség időben érkezett.

Vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a nyomozást az ellen a kenderesi férfi ellen, aki házának felrobbantásával fenyegetőzött.

A Karcagi Rendőrkapitányság eljárást folytatott közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Sándor kenderesi lakos ellen. Az 52 éves férfi 2017. április 27-én a délutáni órákban átment a szomszédjához, akivel közölte, hogy fel fogja robbantani a saját házát. Ezt követően hazament, majd a konyhájában lévő gáztűzhely fölött lévő gázcsapról szakszerűen leszerelte a gázcsövet, a gázcsapot megnyitotta, amelynek következtében a gáz beömlött a zárt nyílászárójú lakóház légterébe.

A szomszéd azonban komolyan vette a fenyegetést és értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőri egységek a környező épületeket kiürítették, az udvari gázcsapot elzárták, a katasztrófavédelem az épületet átvizsgálta. A házban ekkor senki nem tartózkodott.

A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a férfit, akit az illetékes járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A hatóság a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére megküldte.

b

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben a gázoló

Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki Dunakeszin, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy nőt.

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.