Lezárt akta – robbantással fenyegetett

2018. 01. 12., p - 12:51
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Saját házának felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi Kenderesen. A segítség időben érkezett.

Vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a nyomozást az ellen a kenderesi férfi ellen, aki házának felrobbantásával fenyegetőzött.

A Karcagi Rendőrkapitányság eljárást folytatott közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Sándor kenderesi lakos ellen. Az 52 éves férfi 2017. április 27-én a délutáni órákban átment a szomszédjához, akivel közölte, hogy fel fogja robbantani a saját házát. Ezt követően hazament, majd a konyhájában lévő gáztűzhely fölött lévő gázcsapról szakszerűen leszerelte a gázcsövet, a gázcsapot megnyitotta, amelynek következtében a gáz beömlött a zárt nyílászárójú lakóház légterébe.

A szomszéd azonban komolyan vette a fenyegetést és értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőri egységek a környező épületeket kiürítették, az udvari gázcsapot elzárták, a katasztrófavédelem az épületet átvizsgálta. A házban ekkor senki nem tartózkodott.

A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a férfit, akit az illetékes járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A hatóság a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére megküldte.

b

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hóban hagyott nyomok

Gyorsan a nyomára akadtak a rendőrök annak a férfinak, aki szalámikat lopott egy mezőrúti házból.

 

Lezárt ügyek: Nyári falopás

A rendőrök befejezték a nyomozást azzal a miskolci férfival és élettársával szemben, akik 14 köbméter fát tulajdonítottak el az erdőből.

 

Homályos sötétség

Az esti órákban világítás nélkül autózott Miskolcon egy férfi, a rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy ivott a vezetés megkezdése előtt, a jogosítványát pedig korábban bevonták. Az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára!

 

Pihenőparkban rongáltak

Egy hódmezővásárhelyi pihenőparkban található építményeket rongált meg egy 21 éves férfi és hat fiatalkorú társa. A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőket elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2018. január 24-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére.