Lezárt akta: több kamionnyi terméket loptak

2020. 01. 23., cs - 10:58
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 47 éves tapolcai és egy 42 éves pápai férfi ellen folytattak.

Az eljárás adatai alapján egy Tapolca környéki cég tett feljelentést a rendőrségen 2018. május 2-án, hogy ismeretlen tettes az üzemükből több tonna terméket tulajdonított el 2017 közepe és 2018. március vége között.

A nyomozás eredményeként egy 47 éves tapolcai és a 42 éves pápai lakos került a rendőrség látókörébe. A két elkövető gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, hogy az üzemből összesen tizenhat teherautónyi ott gyártott terméket loptak el, majd azt továbbértékesítették, ezzel több millió forint kárt okozva a munkaadónak.

A két férfi ellen üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.