Lezárt nyomozás: tizennégy internetezőtől csalt ki pénzt

2018. 03. 08., cs - 08:23
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Békés megyei rendőrség vádemelést javasol egy pusztavacsi férfi ellen, aki a gyanú szerint többeket megkárosított.

Internetes csalás gyanúsítottja ellen javasol vádemelést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 45 éves pusztavacsi M. János számlájára 2017 júliusában Budapestről, Bács-Kiskun, Békés, Borsod, Győr-Moson-Sopron, Pest, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből tizennégyen utaltak át különböző összegeket. Mindannyian internetes hirdetésre jelentkeztek. Egy kunágotai nő konyaszekrényt akart vásárolni, ketten motorcsónakot, tizenegyen pedig medencét szerettek volna venni. Húszezer és százezer forint közötti összegeket utaltak át M. Jánosnak. A meghirdetett dolgokat a vásárlók nem kapták meg, és a pénzüket sem kapták vissza. A pusztavacsi férfit a kunágotai nő feljelentése után a Békés megyei rendőrök azonosították és fogták el.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az üzletszerűen elkövetett csalás miatt folytatott nyomozást 2018. március 8-án lezárta, és a büntetőeljárás iratait a napokban a 45 éves M. János ellen vádemelési javaslattal továbbítja a Battonyai Járási Ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Évbúcsúztató ünnepség

A Belügyi Nyugdíjasok Pest Megyei Egyesülete jó hangulatú, színes programokkal tarkított évzáró rendezvényt tartott.

 

Őrizetben a szegedi zsebtolvaj

Az egyik szegedi bevásárlóközpontban több vásárló táskájából lopott egy külföldi nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították, majd őrizetbe vették.