Lezárt ügy: autóból és élelmiszerboltból lopott

2018. 01. 02., k - 15:05
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a hajdúszováti férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2017. december 6-án 22 óra 15 perc körül bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Körösszegapátiban egy szórakozóhely előtt parkoló autóból eltulajdonítottak egy táskát, amelyben pénztárca és személyes használati tárgyak voltak. Ezt követően a közelben lévő élelmiszerbolt bejárati ajtajának ablakát betörték és a bent lévő pénztárgép kazettáját ellopták. A feltételezett elkövető ezután egy lakatlan ingatlan ajtaján lévő üveget is betörte, bement az épületbe, ahol értékek után kutatott. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként elfogtak egy 21 éves hajdúszováti férfit, aki a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható. R. Márkot a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. december 8-án elrendelt. Az egyenruhások az eltulajdonított tárgyakat hiánytalanul megtalálták és lefoglalták.

Ellene lopás vétség és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a berettyóújfalui nyomozók lezárták és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészség részére megküldték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.