Lezárt ügy: autóból és élelmiszerboltból lopott

2018. 01. 02., k - 15:05
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a hajdúszováti férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2017. december 6-án 22 óra 15 perc körül bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Körösszegapátiban egy szórakozóhely előtt parkoló autóból eltulajdonítottak egy táskát, amelyben pénztárca és személyes használati tárgyak voltak. Ezt követően a közelben lévő élelmiszerbolt bejárati ajtajának ablakát betörték és a bent lévő pénztárgép kazettáját ellopták. A feltételezett elkövető ezután egy lakatlan ingatlan ajtaján lévő üveget is betörte, bement az épületbe, ahol értékek után kutatott. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként elfogtak egy 21 éves hajdúszováti férfit, aki a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható. R. Márkot a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. december 8-án elrendelt. Az egyenruhások az eltulajdonított tárgyakat hiánytalanul megtalálták és lefoglalták.

Ellene lopás vétség és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a berettyóújfalui nyomozók lezárták és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészség részére megküldték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.

 

Megtalálta a tulajt az orgazda

Igencsak belecsaptak a húrokba, Észak-Magyar­ország legjelentősebb XXI. századi hangszerlopását követte el a háromfős bűnbanda.

 

Hittel szolgál

Kétszer szerelt fel rendőrnek. Igazából sosem tudott elszakadni a zsaruléttől, így ismét az állomány mellett döntött – immár felszentelt lelkészként Pallagi Andrea törzsőrmester, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.

 

Jó válaszokat adtak

Tettek egy lépést a rendőrök és a diákok is, mondjuk, hogy félúton találkoztak. Az Országos Rendőr-főkapitányság nagyszabású börzén ajánlotta a hivatásos szolgálatot a pályaválasztás előtt állóknak.