Lezárt ügy: padon fekvő férfit fosztottak ki

2021. 02. 25., cs - 06:59
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020. szeptember 16-án arról, hogy pár nappal korábban ismeretlenek meglopták őt Debrecen belvárosában. A nyomozók adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg, és a látókörökbe került egy konyári férfi, valamint egy 17 éves hosszúpályi fiú. A feltételezett elkövetők észrevették, hogy a sértett elaludt egy padon, ezt kihasználva elvették a pénzét, a bankkártyáját, valamint a mobiltelefonját. A gyanúsítottak megpróbáltak pénzt levenni a bankkártyáról, azonban nem jártak sikerrel.

A 20 éves férfit és társát a rendőrök kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság 2020. szeptember 25-én elrendelt. Mindketten beismerő vallomást tettek, majd megmutatták, hogy hova rejtették a mobiltelefont, amit a nyomozók lefoglaltak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást velük szemben.

A hatóság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.