Lopás miatt felelhetnek

2021. 07. 31., szo - 08:00
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Két férfi kerékpárokat lopott Esztergomban. A nyomozók őket kihallgatták és befejezték az ügy vizsgálatát.

A két férfi Esztergomban dolgozott 2021. április 24-én hajnalban. Az egyikük villanyoszlopnak támasztott kerékpárokra lett figyelmes. Egymáshoz voltak láncolva, így hagyták őket a tulajdonosaik. A gyanúsítottak megbeszélték, hogy a munka végeztével a drótszamarakat ellopják. A szerzett zsákmányt elosztották egymás között. A tulajdonosok még ezen a napon észlelték a lopást, és feljelentést tettek az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A rendőrök, a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították azt a gépjárművet, amivel a bűncselekményt elkövették. A nyomozók a lopott kerékpárokat lefoglalták, az 53 és a 42 éves tetteseket előállították, őket gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük lopás miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem csalt a megérzése

Hazafelé tartó pilisvörösvári járőr vett észre egy buszról leszálló férfit a településen. Nem lett volna szokatlan, ha a jármű nem parkolt volna üresen az út szélén. Pihenés helyett intézkedés következett.

 

Őrizetben a német embercsempészek

A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és két embercsempész utazott.

 

Halálos baleset Gádoroson

Tolatás közben elütött egy munkást egy szemétszállító teherautó, a férfi a helyszínen meghalt.