Lopás miatt felelhetnek

2021. 07. 31., szo - 08:00
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Két férfi kerékpárokat lopott Esztergomban. A nyomozók őket kihallgatták és befejezték az ügy vizsgálatát.

A két férfi Esztergomban dolgozott 2021. április 24-én hajnalban. Az egyikük villanyoszlopnak támasztott kerékpárokra lett figyelmes. Egymáshoz voltak láncolva, így hagyták őket a tulajdonosaik. A gyanúsítottak megbeszélték, hogy a munka végeztével a drótszamarakat ellopják. A szerzett zsákmányt elosztották egymás között. A tulajdonosok még ezen a napon észlelték a lopást, és feljelentést tettek az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A rendőrök, a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították azt a gépjárművet, amivel a bűncselekményt elkövették. A nyomozók a lopott kerékpárokat lefoglalták, az 53 és a 42 éves tetteseket előállították, őket gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük lopás miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás egy román sofőr ellen, aki nyolc migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

A checklista első pontja: Ajtót bezárni! …hogy más ne feküdjön az ágyába!

Nem fér hozzá kétség, hogy a kertkaput, bejárati ajtót zárni kell! Figyelemre int az a tiszaújvárosi eset, amikor egy nő befeküdt egy másik család ágyába. Bizonyára minden kétséget eloszlat az az eset, ami Szerencsen történt, egy férfi besurrant a házba és az alvó sértett feje mellől elemelt egy telefont!