Lopott autóban érték tetten az orgazdákat

2019. 03. 14., cs - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két férfival szemben.

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói 2019. március 11-én észlelték, hogy Budapest XVIII. kerületében, a Havanna utcában egy francia rendszámú autó parkol. A külföldi honosságú jármű azonos volt azzal az autóval, amit korábban a Budapest XIII. kerületi Ambrus utcából elloptak.

Aznap este a Havanna utcában parkoló autóhoz két férfi érkezett, majd egyikük beszállt a járműbe és el akart hajtani a helyszínről. A rendőrök ekkor fogták el a 42 éves zsámbéki G. Istvánt és társát, a 32 éves baracsi Sz. Zsoltot, akiknek a lakásukon ezután kutatást hajtottak végre. A nyomozók a lakásokban talált lopáshoz használatos eszközöket és gépjárműkulcsokat lefoglalták. A rendőrök megállapították, hogy G. István 2019. február 27-én is megpróbált ellopni egy autót Zuglóból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói a két férfit orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint G. Istvánt lopás bűntett kísérlet miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. Az orgazdákat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Taxikból lopott

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.