Magyar forint helyett fehérorosz rubelt adott a bolgár férfi

2018. 01. 16., k - 13:58
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vették a „pénzváltós” csalót.

 

Egy 63 éves nő tett feljelentést 2017. október 30-án a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, mert egy ismeretlen férfi a városközpontban azzal szólította le, hogy kedvező árfolyamon tud neki valutát váltani. A külföldön élő magyar nő élt a lehetőséggel, és átadta a nála lévő valutát azért, hogy azt a férfi forintra váltsa. Az ügylet során az elkövető elterelte az asszony figyelmét, és végül a magyar bankjegyek helyett egy köteg – jóval kisebb értékű – fehérorosz rubelt adott át. A sértett a csalást csak akkor vette észre, amikor később egy boltban fizetni akart.

 

A kecskeméti nyomozók adatgyűjtés során megállapították, hogy a bűncselekményt egy 55 éves bolgár állampolgárságú férfi követhette el. Őt a rendőrök 2018. január 15-én elfogták, csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

 

A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben

A siófoki rendőrök rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vettek egy budapesti férfit.

 

Rongálás elkövetőjét keresi a rendőrség

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki egy szegedi építési területen az építmény egyik falát ledöntötte, valamint különböző eszközöket dobott le annak emeletéről.

 

Rongálás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.