Mások adataival vásároltak

2019. 06. 13., cs - 12:21
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A kaposvári nyomozók felderítették a csalás sorozatot.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Egy szolgáltató 2018 júliusa és decembere között 14 esetben tett feljelentést a rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlen tettesek különböző személyek adataival visszaélve rendeltek interneten keresztül mobiltelefonokat. A vásárlásnál a készülékek vételárának csak egy részét kellett kifizetni, azonban a fennmaradó összeget már senki nem törlesztette, ezzel többmilliós kárt okozva a cégnek.

A hónapokig tartó nyomozómunka eredményeként a rendőrök két kaposvári elkövetői kört is azonosítottak, majd az üggyel összefüggésben 2019 június 4-én összesen 9 személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetőket egy csomagokat kézbesítő futár is segítette azzal, hogy úgy adott át mobiltelefonokat, hogy azokat nem a csomagokon megjelölt címzetteknek kézbesítette, amiért R. Rudolftól pénzt kapott. A 27 éves kaposvári férfit vesztegetés elfogadása bűntett, míg a 29 éves kaposvári férfit vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az egyik 17 éves férfi gyanúsított női profillal regisztrált egy internetes oldalra, ahol a vele ismerkedő férfiak adatait kicsalta és felhasználta az online rendelésekhez.

A beszerzett adatok alapján a nyomozók látókörébe került egy pécsi lakos is, akinek a bűncselekmény elkövetéséből származó értéket továbbadták. Az egyenruhások az 53 éves férfinál tartott házkutatás alkalmával több nagyértékű mobiltelefont és televíziót találtak, amelyet a feltételezett elkövető gépjárművével együtt lefoglaltak, a kármegtérülés biztosítása érdekében. Sz. Lászlót orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be 2019. június 13-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületében dr. Heffer Attila r. ezredes, a Kaposvári Rendőrkapitányság vezetője és dr. Markocsányi Gábor Tamás r. százados, a nyomozó alosztály vezetője.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.