Mini marihuána-kertészet lopott árammal

2016. 02. 05., p - 10:13
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Illegálisan vételezett áram vezetett a kezdő termesztő nyomára Kántorjánosiban.

Áramlopások miatt tartottak közös ellenőrzést a szolgáltató és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai Kántorjánosiban 2016. február 4-én. Harmincnyolc helyen fedtek fel illegális áramvételezést, valamennyi esetben eljárás indult az elkövetőkkel szemben.

A rendőrök az egyik ilyen házban kezdetleges melegházra bukkantak, ahol egy cserépben kábítószergyanús növény, a rendelkezésre álló adatok szerint a marihuánát termő cannabis fejlődött. Egy sarokban időzítő kapcsolóval működtetett speciális izzók biztosították a fényt és a meleget, sőt, egy házilag barkácsolt eszköz széndioxidot fejlesztett a jobb termés érdekében.

Az ott lakó G. Gábor 26 éves kántorjánosi lakossal szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást a Mátészalkai Rendőrkapitányság. A fiatalember vallomása szerint a saját használatra szánt növény magjait és az eszközöket interneten rendelte, ahol a termesztéshez szükséges szaktudásnak is utánanézett. A szabadlábon védekező gyanúsítottal szemben az áramlopás miatt külön eljárás folyik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.