Mobilja miatt balesetezett

2017. 11. 20., h - 09:29
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasol a rendőrség a 76 éves szekszárdi nő ellen.

Egy személygépkocsi közlekedett 2017. július 25-én délben a 65-ös számú főúton Harc irányából a 6-os számú főút felé, amikor egy kanyar után megcsúszott, majd a jobb oldali vízelvezető árokba csapódott.

A balesetben a jármű sofőrje súlyos, míg utasa könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a jármű vezetőjét, egy 76 éves szekszárdi nőt gyanúsítottként hallgatták ki közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nő a felelősségét elismerte, melynek során elmondta, hogy vezetés közben csörgött a mobiltelefonja, és azért vesztette el az irányítást az autó felett, mert megnézte, hogy ki keresi.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az eljárást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmet, hogy a gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat, de már az is balesetveszélyes, ha a sofőr csak rápillant a kijelzőre, hiszen az idő alatt sem tud odafigyelni az útra. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két férfi, egy eset, három bűncselekmény

Engedély nélkül fogott ki halakat két férfi egy tóból, Geszt külterületén. A tó partjáról búzát is loptak, majd egyikük ittasan vezette azt a kisbuszt, amivel a lopott dolgokat szállították. A Sarkadi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.