Négy határsértő újra Romániában, segítőjük őrizetben

2020. 08. 14., p - 14:56
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében a rendőrök elfogtak egy embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárt. Egy személyautóval vitte a nepáli és bangladesi állampolgárokat.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, Békés megyében, Battonyán, a Somogyi utcában, 2020. augusztus 14-én 5 óra 30 perckor leállítottak a rendőrök egy román rendszámú személyautót. A járművet egy román állampolgár vezette és négy külföldi utazott benne. Az utasok közül egy bangladesi, hárman nepáli állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a román férfi segített a négy határsértőnek abban, hogy az államhatáron illegálisan átjussanak, és tovább tudjanak utazni.

A rendőrök a bangladesi és nepáli állampolgárokat, valamint a román férfit is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult, majd meghallgatásukat követően a Békés megyei rendőrök átadták őket a román hatóság képviselőinek. A 22 éves román állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és a személygépkocsit lefoglalta.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.