„Nem tétlenkedett”

2019. 11. 08., p - 13:02
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskőrösi rendőrök őrizetbe vették azt a helyi férfit, akit lopás miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd szabadon bocsátását követően egy óra elteltével újabb bűncselekményt követett el.

Egy soltvadkerti férfi tett feljelentést a helyi rendőrőrsön ismeretlen tettes ellen, aki 2019. októbere és novembere között egy üdülőhely több épületéből csaptelepeket és szanitereket tulajdonított el, amivel hozzávetőleg 400.000 forint kárt okozott.

A kiskőrösi rendőrök rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit másnap kora délután gyanúsítottként hallgattak ki lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi ekkor még szabadon távozhatott a rendőrkapitányságról.

Két óra elteltével az egyenruhások egy nagyértékű kerékpárral közlekedve figyeltek fel újra a 63 éves soltvadkerti férfira. Igazoltatták, és ekkor derült ki, hogy egy olyan biciklivel közlekedik, ami nem sokkal korábban – egy órája – az egyik kiskőrösi üzlet parkolójából tűnt el. A férfi beismerte, hogy a kétkerekűt ő lopta el, ezért előállították. A nyomozók a kerékpárt lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai kétrendbeli lopás miatt őrizetbe vették a gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.

 

Bíróság elé állhatnak a sorozattolvajok

Befejezte az ügy vizsgálatát a rendőrség, azzal a két férfival és fiatalkorú társukkal szemben, akik több miskolci üzletből loptak el különféle árucikkeket.