Nem tétlenkedtek a rendőrök

2020. 09. 27., v - 08:45
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy örkényi járőr hozta az információt egy kristállyal üzletelő férfiről, a dabasi nyomozók a végére jártak. A bíróság azóta letartóztatta.

Egy tatárszentgyörgyi fiatalember látványos fogyása és szerhasználatra utaló viselkedése tűnt fel az Örkényi Rendőrőrs egyik járőrének 2020. szeptember elején. Elbeszélgetve a helyiekkel megtudta, hogy a településen ki, milyen illegális tevékenységet űzve látja el bódító anyaggal kialakult ügyfélkörét. Az információt átadta bűnügyes kollégáinak, akik kellő előkészítés után 2020. szeptember 24-én délelőtt elfogták a 45 éves helyi férfit. Zsebéből 8 gramm anyagot, lakásán digitális mérleget foglaltak le. A lefoglalt fehér por az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint etil-hexadron nevű vegyület, közismert nevén kristály, új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrök által felkutatott vevők elmondták, 1.000 forintos adagjaikért rendszeresen vásároltak a férfitől.

A bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkező férfit kihallgatták, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, érdemben nem vallott.

Az azóta letartóztatott 45 éves tatárszentgyörgyi férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismerősétől lopott

Az oroszlányi rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

 

Tragédia a 6-s főúton

Egy ember meghalt, amikor személyautó ütközött tehergépkocsival a főút Ercsi és Érd közötti szakaszán.

 

Körzeti megbízott forrónyomon

Adatot gyűjtött és személyismeretére hagyatkozott a ceglédi kmb-s, néhány óra alatt azonosította és elfogta a betöréssel gyanúsítható helyieket.