Őrizetben a betörők

2019. 06. 13., cs - 11:56
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Több fős társaságot fogtak el a rendőrök, számlájukra több betörés is írható Pécsett. Közülük két férfit őrizetbe vettek.

Elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök 2019. június 13-án este azt a négy férfit, akik 2019. május 17-e és június 6-a között több pécsi családi házba is betörtek. A 19 és 21 éves közötti férfiak műszaki cikkeket, csaptelepeket, réz csöveket vittek el a házakból, illetve a hozzájuk tartozó melléképületekből, de elloptak több kerékpárt is. A több fős társaságból egy 19 éves, valamint egy 21 éves pécsi férfit a rendőrök őrizetbe vettek.

A gyanúsítottak ellen többrendbeli lopás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

 

Az építészeti bűnmegelőzés keretében a kamera- illetve kamerarendszerek előnyeiről, fontosságáról számos fórumon hallhatunk. Ez az eszköz a megelőzés mellett a felderítésben is jól hasznosítható, mivel a megfelelő felbontású felvételek segítik az elkövetők azonosítását. Az állampolgárok véleménye alapján a lakosság is fontosnak tartja az otthon védelmét, és megoldásként tekint a kamerarendszerekre. Amennyiben lehetősége van rá, védje biztonsági kamerával is otthonát!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.