Őrizetben a betörők

2019. 06. 13., cs - 11:56
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Több fős társaságot fogtak el a rendőrök, számlájukra több betörés is írható Pécsett. Közülük két férfit őrizetbe vettek.

Elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök 2019. június 13-án este azt a négy férfit, akik 2019. május 17-e és június 6-a között több pécsi családi házba is betörtek. A 19 és 21 éves közötti férfiak műszaki cikkeket, csaptelepeket, réz csöveket vittek el a házakból, illetve a hozzájuk tartozó melléképületekből, de elloptak több kerékpárt is. A több fős társaságból egy 19 éves, valamint egy 21 éves pécsi férfit a rendőrök őrizetbe vettek.

A gyanúsítottak ellen többrendbeli lopás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

 

Az építészeti bűnmegelőzés keretében a kamera- illetve kamerarendszerek előnyeiről, fontosságáról számos fórumon hallhatunk. Ez az eszköz a megelőzés mellett a felderítésben is jól hasznosítható, mivel a megfelelő felbontású felvételek segítik az elkövetők azonosítását. Az állampolgárok véleménye alapján a lakosság is fontosnak tartja az otthon védelmét, és megoldásként tekint a kamerarendszerekre. Amennyiben lehetősége van rá, védje biztonsági kamerával is otthonát!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.