Őrizetben a gépkocsifeltörő

2021. 12. 03., p - 06:37
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök elfogták és előállították azt a 43 éves férfit, akit többrendbeli lopás bűncselekmény elkövetése miatt hallgattak ki.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították és 2021. december 1-jén a hajnali órákban salgótarjáni lakásán elfogták R. Lajost, aki a nyomozás adatai alapján Salgótarjánban 2021. november 21-én a délutáni órákban a nyitva hagyott kapun át bement egy ingatlan udvarára, és az ott parkoló személygépkocsi üléséről övtáskát vitt el, a sértett nevére kiállított okiratokkal, bankkártyával és 100 000 Ft készpénzzel együtt. Az esti órákban egy másik családi háznál, kihasználta azt az időszakot, amíg a sértett a gépkocsival az udvarról kiállt és egy rövid időre magára hagyta a gépkocsit. A jármű ajtaját kinyitotta és abban értékek után kutatott, de abban nem talált semmit. A férfi pár nappal később az éjszakai órákban egy utcán parkoló gépkocsi hátsó ablakát törte be, de a gépjárműből nem tudott eltulajdonítani értéket. Pár nappal később egy nyitva hagyott tehergépkocsiban hagyott táskából kulcsot és közel 100 000 Ft-ot vitt magával.

A rendőrök a férfi lakásán megtartott kutatás során több eddig ismeretlen személy nevére kiállított okmányt találtak, amelyekkel kapcsolatosan az eljárás során a szükséges intézkedéseket megteszik. A ruházatának átvizsgálása során bűncselekményekből származó készpénzt foglaltak le.

A nyomozók R. Lajost kétrendbeli lopás bűntett és kétrendbeli lopás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását az ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.