Őrizetben a szegedi zsebtolvaj

2018. 12. 18., k - 08:28
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyik szegedi bevásárlóközpontban több vásárló táskájából lopott egy külföldi nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított 2018 júniusa és novembere között összesen hat alkalommal akart lopni vásárló táskájából a város egyik áruházában, amelyből három esetben sikerrel is járt: készpénzt, bankkártyát és személyes iratokat vett el a sértettektől. 

A szegedi rendőrök azonosították, majd 2018. december 12-én előállították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét. A 22 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy Budapesten is követett el hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekményeket.

Ellene üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a nőt őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrség az áldozattá válás megelőzése érdekében a következő vagyonvédelmi óvintézkedéseket javasolja:

  • Az okmányokat, pénztárcát, mobiltelefont egymástól elkülönítve, belső zsebben vagy a táska elzárt rekeszében érdemes tárolni.
  • A PIN – kódot sose tegyék a bankkártya mellé! Amennyiben nem tudják megjegyezni, tárolják jól elkülönítve!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.