Őrizetben a szegedi zsebtolvaj

2018. 12. 18., k - 08:28
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyik szegedi bevásárlóközpontban több vásárló táskájából lopott egy külföldi nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított 2018 júniusa és novembere között összesen hat alkalommal akart lopni vásárló táskájából a város egyik áruházában, amelyből három esetben sikerrel is járt: készpénzt, bankkártyát és személyes iratokat vett el a sértettektől. 

A szegedi rendőrök azonosították, majd 2018. december 12-én előállították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét. A 22 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy Budapesten is követett el hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekményeket.

Ellene üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a nőt őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrség az áldozattá válás megelőzése érdekében a következő vagyonvédelmi óvintézkedéseket javasolja:

  • Az okmányokat, pénztárcát, mobiltelefont egymástól elkülönítve, belső zsebben vagy a táska elzárt rekeszében érdemes tárolni.
  • A PIN – kódot sose tegyék a bankkártya mellé! Amennyiben nem tudják megjegyezni, tárolják jól elkülönítve!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.