Őrizetben az abádszalóki rablás feltételezett elkövetői

2021. 04. 26., h - 11:53
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bejelentéstől számított két órán belül kattant a bilincs a gyanúsítottak csuklóján.

Egy abádszalóki lakos tett bejelentést a rendőrségen 2021. április 25-én a reggeli órákban. A sértett elmondta, hogy a bejelentést megelőző este lakóingatlana teraszán tartózkodott, amikor arra lett figyelmes, hogy két falubelije átmászik a kapuján és feléje tart. Az egyikük ököllel arcon ütötte a bejelentőt, aminek erejétől a földre esett. Ezt követően bántalmazók a két oldalról közrefogták és bevitték a házba az alélt férfit, ahol az ágyra lökték. A jogsértők a lakásban kutatást végeztek, és egy fadobozból továbbá a sértett kabátjától készpénzt vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrök a bejelentéstől számított két órán belül elfogták és a Kunhegyesi Rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 és 38 éves helyi férfiakat, akiket rablás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgattak.  Kihallgatásukkor a feltételezett bűnelkövetők beismerő vallomást tettek.  Egyikük elmondta, hogy a pénzből többek között gyrostálat és sört vásároltak maguknak. Az egyenruhások 1500 forint készpénzt foglaltak le a gyanúsítottaktól. A terhelt őrizetbe vételét követően a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Karcagi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.