Őrizetben az embercsempész

2020. 10. 31., szo - 14:28
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy román rendszámú autót, melyben hét illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 108-as kilométerszelvényben 2020. október 31-én 00 óra 38 perckor a Paksi Autópálya Alosztály rendőrei megállítottak egy román honosságú járművet. A járművet vezető cseh állampolgáron kívül az autóban tartózkodott hét utas, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 29 éves cseh állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy kamionban Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.