Őrizetben az észt embercsempész

2021. 01. 23., szo - 07:24
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az 5603-as úton ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melyben kilenc illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bonyhádi Rendőrkapitányság egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján – 2021. január 21-én 22 óra 02 perckor egy magyar rendszámú kocsit ellenőriztek az 5603-as út 19-es kilométerszelvény közelében, Bonyhád térségében. A járművet vezető észt férfin kívül a gépkocsiban kilenc – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 27 éves észt állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.