Összehangolt akció Szombathelyen és Budapesten - fotókkal

2017. 02. 14., k - 04:45
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók.

Egy személygépkocsit és annak utasait ellenőrizték a rendőrök az M86-os számú autóút Szombathelyre bevezető szakaszán 2017. február 13-án 1 óra 30 perckor, mivel a rendelkezésre álló információk szerint gyanú merült fel arra, hogy a járműben tartózkodó két személynél kábítószer található.

A Vas megyei nyomozóknak a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársaival folytatott összehangolt tevékenysége eredményeként a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta és előállította a személygépkocsit vezető 21 éves K. Barbarát és a járműben utasként tartózkodó 25 éves V. Gergőt. A gépkocsi átvizsgálása során a nyomozók több, mint háromszáz gramm kábítószergyanús anyagot találtak. Mindkettejükkel szemben felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztottak.

Munkatársaink ezt követően házkutatást tartottak az elfogott személyek szombathelyi lakásán, ahol nyolcvankét darab Ecstasy tabletta, valamint a kábítószer terjesztéséhez használt eszközök kerültek elő.

A szombathelyi akcióval egyidejűleg a Vas megyei és a szombathelyi nyomozók házkutatást tartottak egy fővárosi lakásban is, mivel információ merült fel arra, hogy a megyeszékhelyen lefoglalt anyagot egy budapesti férfi értékesítette. A 23 éves M. Gergőt a rendőrök elfogták és a lakásán több, mint négyszáz gramm kábítószergyanús anyagot és Ecstasy tablettákat foglaltak le.

A nyomozó hatóság K. Barbarával szemben – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, V. Gergővel és N. Gergővel szemben pedig – őrizetbe vételük mellett – kábítószer birtoklása bűntett és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ezzel egyidejűleg előterjesztést tesz az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.