Öt mázsa tűzifa 120 ezer forintért

2017. 08. 31., cs - 15:47
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Csalás miatt javasol vádemelést a rendőrség egy férfi és egy nő ellen, mert megkárosítottak egy nőt Szeghalmon.

Csaló tűzifaárusok károsítottak meg egy idős nőt Szeghalmon. Kedvező áron kínáltak neki tüzelőt, majd miután a nő beengedte őket az udvarába, hordóval pakolták le a kisteherautójukról a fát. Megmondták, hogy szerintük egy hordóba mennyi fa fér és azt állították, hogy 97 mázsát raktak le, amiért 180 ezer forintot kértek. A nő kevesellte a fát, végül 120 ezer forintot fizetett az idegeneknek. A házaló árusok távozása után kiderült, hogy mindössze öt mázsa tűzifa van az udvaron, amit nagy területen szétterítettek azért, hogy az idős nő többnek lássa.

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság azonosította a csalással gyanúsítható két férfit és nőt. Mindhárman kazincbarcikaiak, közülük az 51 éves Nagy Zsoltot körözi a rendőrség. Aki tudja, hol van, értesítse a Szeghalmi Rendőrkapitányságot (telefonszám: 66/371-555), hívja a 112-es segélyhívót, vagy a „Telefontanú” 06/80/555-111-es ingyenes számát, ahol akár név nélkül is lehet bejelentést tenni.

Nagy Zsolt, Kazincbarcika

Nagy Zsolt két társát, az 50 éves M. Józsefet és a 28 éves H. Sándornét gyanúsítottként kihallgatták és a rendőrség vádemelést javasol ellenük. A 2017. augusztus 30-án lezárt nyomozás iratait a Szeghalmi Rendőrkapitányság továbbította a Szeghalmi Járási Ügyészségre.

 

Közeleg a fűtési szezon, ezért a rendőrség ismételten óvatosságra inti a tűzifát vásárlókat.

Lehetőleg csak telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező cégtől, vállalkozástól vásároljanak tüzelőt! Újsághirdetés útján, vagy házaló árusoktól való vásárláskor nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá válnak. A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat fontolják meg!

Megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját és lehetőleg kérjék olyan családtag, vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában! Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget! Csak a lepakolt fa árát fizessék ki! Amennyiben az eladó előleget kér, legyenek nagyon körültekintőek! Ha nem ismerik jól a vállalkozót, céget, előre ne utaljanak, és ne adjanak át pénzt! A kiszállításkor idegeneket ne engedjenek be a házba! Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, ne a szállítók szeme láttára vegyék elő összes megtakarított pénzüket!

Ha bűncselekmény áldozatává váltak, a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Halálos baleset a 8-as számú főúton

Három autó és egy tehergépkocsi ütközött, öt személy megsérült, két fő életét vesztette Városlődnél, a rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.