Öt perc alatt elfogták

2019. 06. 17., h - 14:54
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.

 

A tiszakécskei térfigyelő kamerákat felügyelő biztonsági cég egyik munkatársa tett bejelentést a helyi rendőrőrsre 2019. június 16-án 4 órakor, mivel az egyik Tisza parton lévő kamera élőképén azt látta, hogy egy padon alvó férfi asztalon elhelyezett mobiltelefonját egy ismeretlen eltulajdonította.

A felvétel alapján a rendőrök beazonosították és öt perc alatt a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőt. A férfi az eltulajdonított – közel 150.000 forint értékű – telefont önként átadta az egyenruhásoknak, így a sértett kár szinte azonnal megtérült.

A nyomozók kifosztás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt kihallgatták az 51 éves helyi lakost, aki beismerő vallomást tett. Őt a tiszakécskei nyomozók őrizetbe vették, és javaslatot tettek az illetékes ügyészségnél arra, hogy az őrizet ideje alatt állítsák bíróság elé a férfit. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezve az iratokat 17-én átadták a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

 

1.

2.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Afgán határsértők két szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.