Pénzt, ékszert és telefont loptak az elkövetők, a rendőrök elfogták őket

2020. 07. 10., p - 17:13
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Zaklatás, lopás és kifosztás miatt indult büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon két helyi lakossal szemben.

A rendőrségre 2020. július 8-án 11 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a várpalotai sértett használatában lévő lakásba ismeretlenek bementek, és onnan telefont, készpénzt, valamint ékszert vittek magukkal, illetve korábban is tűntek el értékek a lakásból. Az elkövetők az ott élő idős, mozgásában korlátozott férfit is megkárosítottak anyagilag. Az okozott kár összege közel százezer forint.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították a két feltételezett elkövetőt, és aznap délután Várpalotán elfogták, majd előállították őket a helyi rendőrkapitányságra. A 20 és a 22 éves várpalotai férfit gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók. A náluk lévő ékszereket és mobiltelefont a nyomozók megtalálták és lefoglalták, így az okozott kár egy része megtérült.

A 20 éves férfit zaklatás miatt is meggyanúsították, mivel 2020 júniusában telefonon megfenyegette, zaklatta, hívogatta és üzeneteket küldözgetett a sértettnek.

A Várpalotai Rendőrkapitányságon lopás vétség, kifosztás bűntett és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a két férfi ellen.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.