Rablás Vaján

2019. 04. 02., k - 07:45
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók elfogták és őrizetbe vették a feltételezett tettest.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. Zsolt 26 éves nagykállói lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. március 30-án megjelent egy vajai lakóháznál, ahol az ott élő 59 éves nőtől cigarettát kért. A sértett ezt megtagadta, ekkor a gyanúsított az ajtóban álló nőt félrelökte, majd bement a konyha helyiségbe, és felkapott egy táskát, amiben dohányáru, készpénz és kávé volt. A sértett megpróbálta megakadályozni a táskájának eltulajdonítását, melyre ráfogott, ekkor az ismeretlen férfi megütötte, majd az értékekkel együtt elmenekült a helyszínről. A nyomozók a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként rövid időn belül azonosították és 2019. április 1-jén Nyíregyházán elfogták a feltételezett tettest. A 26 éves nagykállói férfit a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.

 

I. Zalahalápi Kutyakurzus

Hagyományteremtő szolgálatikutya-viadalt álmodott és valósított meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) Zalahalápon.

 

Az év rendőrei

Április 26-án a Rendőrségi Igazgatási Központban és a Belügyminisztérium márvány­aulájában tartottak ünnepséget a rendőr- és tűzoltónap alkalmából.

 

Véradással nyújtottak segítséget

Ismét véradó napot tartottak a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon, hogy az egyenruhások vérükkel is segíthessenek a bajba jutottakon.