Saját kutyáját szúrta le

2019. 09. 09., h - 08:40
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy nagymányoki férfival szemben folytattak állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. április 18-án, mert az egyik nagymányoki ingatlan udvarán a helybeliek vérgyanús szennyeződéseket láttak. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol kiderült, hogy azok a ház udvarán élő kutyától származnak. Azonnal állatorvost hívtak, aki megállapította, hogy a németjuhász kutya sérüléseit éles tárgy okozhatta. Az állatot azonnal állatkórházba vitték, de a gyors beavatkozás ellenére elpusztult. Az adatgyűjtés során az is kiderült, hogy a kutyát gazdája szúrta meg egy késsel.

Az eset kapcsán a Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 64 éves nagymányoki férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a cselekmény elkövetését elismerte. Tettét azzal magyarázta, hogy a kutya gyakran elszökött, ezért akarta megbüntetni.

A bonyhádi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Illegális migránst fogtak el Nagylakon

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök egy illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indul.