Segítségnyújtás elmulasztása lehet a vád

2020. 09. 27., v - 14:45
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a tolnai sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Mint arról korábban beszámoltunk, két személygépkocsi ütközött össze a 6-os számú főúton, a fáncánkerti elágazóban 2019. szeptember 21-én az esti órákban.

A baleset okozója Tolnáról akart a 6-os számú főútra kanyarodni. A kereszteződéshez érve, a STOP tábla utasítása ellenére nem adta meg az elsőbbséget a védett főúton közlekedő autósnak, és a két kocsi összeütközött. A balesetet követően az okozó gépkocsi sofőrje kiszállt a járművéből, és segítségnyújtás nélkül, gyalogosan elhagyta a helyszínt. Az orvosi ellátás során kiderült, hogy a vétlen jármű vezetője és utasa is könnyebben sérült.

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet okozó autót egy 36 éves tolnai férfi vezette. Őt segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A sofőr a cselekmény elkövetését tagadta.  

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.