Sorozatban tört fel autókat a XIII. kerületben; elfogták a rendőrök

2020. 05. 25., h - 11:14
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Újabb autó feltörésére készült a 37 éves budapesti férfi, amikor tetten érték az angyalföldi rendőrök.

Az elmúlt két hétben több gépkocsifeltörésről érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságra. A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, lefoglalták és elemezték a bűncselekmények környékén készült kamerafelvételeket.

A rendőrök közterületi akciót szerveztek azért, hogy megelőzzék az újabb bűncselekmények elkövetését, és elfogják azt a 37 éves budapesti férfit, aki bűnügyi információ alapján került látókörükbe.

Az akció első napján 2020. május 19-én este a nyomozók felfigyeltek egy férfire, aki az utcán sétálva a parkoló autókat próbálta kinyitni, és folyamatosan azt nézte, hogy hagytak-e bennük valamilyen értéket. A járőrök igazoltatták a férfit, – akinél több csavarhúzót is találtak – és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 37 éves budapesti L. Rolandot lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatása során további kilenc autó feltörését ismerte el, amellyel közel negyedmillió forint kárt okozott. A rendőrök a férfi angyalföldi lakásán autós rádiókat, mobiltelefonokat, navigációs eszközöket és műszaki cikkeket foglaltak le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyakorlaton a rendőrkutyák

Szolgálati kutyás képzést tartottak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. július 15-én, a Velencei-tó partján.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szentesnél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.