Súlyos sérülést okozott az ittas járművezetés

2019. 04. 20., szo - 08:12
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Monori Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 34 éves férfi 2018. december 17-én 23 óra 20 perc körül egy Daihatsu típusú gépkocsival közlekedett Üllő külterületén, a 4-es számú főúton, Vecsés felől Monor irányába. Amikor a 4603-as számú út kereszteződéséhez ért megcsúszott és a menetiránya szerinti jobb oldali árokba haladva szalagkorlátnak és villanyoszlopnak ütközött, majd felborult. A baleset következtében a gépkocsi utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során a járőrök a jármű vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A nyomozók a gyömrői férfit járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

" "

A monori rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

" "

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.