Súlyos sérülést okozott az ittas járművezetés

2019. 04. 20., szo - 08:12
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Monori Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 34 éves férfi 2018. december 17-én 23 óra 20 perc körül egy Daihatsu típusú gépkocsival közlekedett Üllő külterületén, a 4-es számú főúton, Vecsés felől Monor irányába. Amikor a 4603-as számú út kereszteződéséhez ért megcsúszott és a menetiránya szerinti jobb oldali árokba haladva szalagkorlátnak és villanyoszlopnak ütközött, majd felborult. A baleset következtében a gépkocsi utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során a járőrök a jármű vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A nyomozók a gyömrői férfit járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

" "

A monori rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

" "

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi ügy

A tamási rendőrök rövid időn belül elkapták azt a bandát, akik egy fürgedi házba törtek be.

 

Maszkos fegyveres rabló

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit és társát, akik ki akartak rabolni egy XIII. kerületi dohányboltot.