Szállodákban megpihent, majd fizetés nélkül távozott

2019. 07. 13., szo - 08:02
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított két székesfehérvári hotelben összesen öt éjszakát töltött el.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 20 éves helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi előzetesen szállást foglalt két székesfehérvári szállodában, ahol 2018 októberében kettő, és decemberben három éjszakát töltött. A hoteleket mindkét alkalommal úgy hagyta el, hogy a szolgáltatás díját nem fizette meg.

A feljelentések kapcsán indított büntetőeljárásban a székesfehérvári nyomozók azonosították, majd elfogták az elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki, melynek során a férfi beismerő vallomást tett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek megküldték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.