Több mint otthon

2018. 04. 04., sze - 07:45
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Elfogták a nyomozók azt a férfit, aki újbudai lakásában kábítószert termesztett. A házkutatáskor 67 tő cannabist és több mint 1,5 kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer bűnözés elleni nyomozói 2018. április 1-jén este állították meg autójával a 48 éves budapesti D. Szabolcsot Budapest XI. kerületében, a Karinthy Frigyes utcában. A rendőrök az autó átvizsgálásakor 6 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

Az újbudai nyomozók D. Szabolcs lakásán tartott házkutatáskor kábítószer termesztéséhez kialakított helyiségeket találtak. A férfi két kamrát alakított át, az egyikben a fiatal cserjéket nevelte, a másikban pedig a már kifejlett növényeket tartotta. A falakat lefóliázta, a növények fejlődéséhez pedig ventilátorokat,  fénycsöveket és lámpatesteket telepített a kamrákba. A nyomozók összesen 67 tő cannabist,  1530 gramm kábítószergyanús növényi anyagot, 5 milliliter folyékony kábítószergyanús folyadékot, továbbá készpénzt, számítógépet és mobiltelefont foglaltak le.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói D. Szabolcsot kábítószer birtoklása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

2

4

5

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: