Trükkös csalókat fogtak el a zalai rendőrök (videóval)

2015. 03. 18., sze - 11:54
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a két kaposvári férfi Zala, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Vas és Pest megyében is követett el bűncselekményt.

A zalaegerszegi rendőrök 2015. március 12-én elfogták azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2015. február 18-án Lakhegyen az önkormányzat munkatársainak adták ki magukat, és 500 ezer forintot vittek el egy idős lakhegyi nő házából. A nyomozás eddigi adatai szerint arra kérték az asszonyt, hogy mutassa meg a megtakarításait. Ekkor a nő elővette a pénzét – amelyet egy borítékban tartott – a két gyanúsított elterelte a figyelmét, és távozott a pénzzel. A széleskörű adatgyűjtés és nyomozás után került látótérbe két kaposvári férfi, akiket a bevetési egység munkatársai 2015. március 12-én a Somogy megyei Magyaratád közelében elfogták. Az egyik férfi zsebéből 180 ezer forint került elő, kiderült, hogy alig pár órával korábban egy lajoskomári idős házaspártól lopták el a gyanú szerint.

A zalaegerszegi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindkét férfit, vallomást egyikük sem tett, ellenük üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A  gyanúsítottakat őrizetbe vették a rendőrök, a Zalaegerszegi Járásbíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.