Új pszichoaktív anyag és kábítószer

2019. 02. 13., sze - 11:20
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúnánási rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2018. május 27-én 8 óra 30 perc körül Hajdúnánáson, a Polgári utcában, ahol egy gépkocsi a villanyoszlopnak ütközött.

Az egyenruhások igazoltatták a sofőrt és utasát, valamint átvizsgálták a gépkocsit, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfiak tiltott szert fogyasztottak. A rendőrök a járműben kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, amelyet lefoglaltak.

A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították azt a személyt, akitől a hajdúböszörményi és hajdúnánási lakosok a tiltott szert vásárolták. A rendőrök 2018. május 28-án gyanúsítottként hallgatták ki Sz. Lajost, aki a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett.

A részletes nyomozati munkának köszönhetően a rendőrök azonosítottak még egy hajdúnánási lakost, aki a 28 éves Sz. Lajostól vásárolt anyagot továbbértékesítette, illetve egy 55 éves hajdúböszörményi nőt, aki szintén tiltott szert árult.  A 41 éves V. Lászlót és az 55 éves B. Zoltánnét előállították és őket is új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársainak az ügy felderítése során látókörébe került egy 19 éves helyi lakos is, aki a megalapozott gyanú szerint marihuánát árult. Vele szemben kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytattak eljárást.

A rendőrök az ügyben több tucat fogyasztót is azonosítottak.

A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vaddisznót lopott

Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.

 

Halálos balesetet okozott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópálya-szakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.

 

Lopás miatt keressük

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének azonosításához.