Új pszichoaktív anyaggal kereskedett

2019. 10. 09., sze - 10:01
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vettek a salgótarjáni nyomozók egy 28 éves helyi férfit. 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 38 éves B. Lajos salgótarjáni lakos ellen. 

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019 júniusa és 2019. szeptember 18. közötti időben Salgótarján belterületén több személy részére, több alkalommal értékesített úgynevezett "varázsdohányt". A nyomozók a megtartott kutatások alkalmával bruttó 79,87 gramm kábítószergyanús, barna színű növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi törmelék új pszichoaktív anyagnak minősül. 

B. Lajost a rendőrök 2019. október 8-án elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.