Újabb elfogás a németországi betöréssel kapcsolatban

2018. 01. 12., p - 09:58
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztálya Budapesten fogta el a 46 éves gyanúsítottat.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. január 4-én 22 órát megelőző időpontban Németország területén két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy lakásból páncélszekrényt tulajdonított el. A megszerzett zsákmányt az elkövetés helyének közelében, egy erdős területen felfeszítették, abból ékszereket, valamint egy Winchester típusú vadászpuskát és három forgótáras maroklőfegyvert is elloptak.

A menekülő járművel a tettesek Hegyeshalomnál az ellenőrzést kikerülve Magyarország területére hajtottak. A jármű az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvénynél lehajtott az autópályáról és Tata irányába ment tovább. A 8139-es számú út 2-es kilométerszelvényében a jármű az úttestről letért és a szántóföldre hajtott. A tatai járőrök a jármű közelében elfogták a két menekülő 38 éves férfit.

1

A bevezetett nyomozati cselekmények során a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztálya 2018. január 11-én 20 órakor Budapesten elfogott egy 46 éves férfit, aki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható. Őt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.