Újabb elfogás a németországi betöréssel kapcsolatban

2018. 01. 12., p - 09:58
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztálya Budapesten fogta el a 46 éves gyanúsítottat.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. január 4-én 22 órát megelőző időpontban Németország területén két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy lakásból páncélszekrényt tulajdonított el. A megszerzett zsákmányt az elkövetés helyének közelében, egy erdős területen felfeszítették, abból ékszereket, valamint egy Winchester típusú vadászpuskát és három forgótáras maroklőfegyvert is elloptak.

A menekülő járművel a tettesek Hegyeshalomnál az ellenőrzést kikerülve Magyarország területére hajtottak. A jármű az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvénynél lehajtott az autópályáról és Tata irányába ment tovább. A 8139-es számú út 2-es kilométerszelvényében a jármű az úttestről letért és a szántóföldre hajtott. A tatai járőrök a jármű közelében elfogták a két menekülő 38 éves férfit.

1

A bevezetett nyomozati cselekmények során a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztálya 2018. január 11-én 20 órakor Budapesten elfogott egy 46 éves férfit, aki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható. Őt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.