Újabb kábítószer-fogyasztó rendőrkézen - videóval

2016. 06. 30., cs - 14:09
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök Létavértesen fogták el a férfit.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói 2016. május 18-án, Tégláson 19 óra 25 perckor összehangolt akció keretében a kábítószer átadásakor ütöttek rajta M. Sándoron és P. Lászlón. A nyomozók a két gyanúsított otthonaiban házkutatást tartottak, amely során P. László házának garázsában 90 kilogramm vágott dohányt, míg M. Sándor lakásában 1900 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak. P. László Téglás külterületi házában további 645 kilogramm vágott dohányt és dohánylevél darálót találtak – amelyet a NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrök a helyszínen lefoglaltak és jövedéki igazgatási eljárást indítottak – míg az egyik melléképületben, a föld alatt kiépített helyiségben összesen 224 tő vadkendert, körülbelül 4,5 kilogramm előre csomagolt marihuánát és a kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A botanikus szakértő véleménye alapján a növények kábítószernek minősülnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a 47 éves P. Lászlóval szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a 39 éves M. Sándorral szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A nyomozás során beszerzett további adatok alapján a rendőrök azonosították B. Zsoltot, aki a megalapozott gyanú szerint M. Sándortól több alkalommal vásárolt kábítószert. A létavértesi lakost 2016. június 28-án a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták, majd a nyomozók a nála tartott házkutatás alkalmával 260 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak és foglaltak le, amelyről szintén értesítették a NAV munkatársait.

A férfinél alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a 46 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki és ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatják a nyomozást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Méltányosság

A BRFK soron kívül megszüntette a szabálysértési eljárást.