„Unokázós” csalók csaptak be egy idős nőt Füzesgyarmaton

2021. 06. 15., k - 17:26
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Több százezer forintot utalt át egy füzesgyarmati nő „unokázós” csalóknak, akik egy családtaggal történt balesetre hivatkozva kértek tőle pénzt.

Csalók hívták fel mobiltelefonján egy idős nőt 2021. június 14-én 9 óra körül Füzesgyarmaton. Az első telefonáló a hívott fél unokájaként mutatkozott be és azt mondta, hogy kerékpárjával balesetet okozott, mert nekihajtott egy személygépkocsinak. Arra hivatkozva kért pénzt, hogy meg tud egyezni az autóssal. Ezután rögtön egy másik férfi is telefonált, és azt állította magáról, hogy az összetört jármű tulajdonosának az ismerőse. Azt mondta a füzesgyarmati nőnek, hogy az unoka másfél millió nagyságú kárt okozott az autóban, de meg tudnak egyezni. A nagymama a megtakarított pénzével azonnal a postára sietett, ahol több százezer forintot átutalt a telefonálóknak. Az utalás után az idős nő felhívta a családtagjait, hogy az unokája felől érdeklődjön, akkor derült ki, hogy nem történt baleset és becsapták őt.

A rendőrség ismételten kéri, ha bárki családtagként mutatkozik be a telefonban és sürgősen pénzt kér, szakítsák meg a vonalat! Hívják fel a rokonukat azon a telefonszámon, amelyiken máskor is beszélni szoktak! Győződjenek meg arról, hogy tényleg bajba került-e! Idegenekkel ne beszéljenek meg találkozót és ne adjanak át pénzt, ékszereket, egyéb dolgokat, idegen számlaszámra, névre ne utaljanak, küldjenek pénzt! Ha rendőri intézkedésre, segítségre van szükségük, hívják a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es számot!

Kapcsolódó tartalom:

ORFK Kommunikációs Szolgálat - Nem vagy az unokám, nem versz át!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.