Ütközött, majd elhajtott a helyszínről

2019. 03. 23., szo - 12:56
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök fél napon belül azonosították és elfogták azt a 31 éves férfit, aki a gyanú szerint balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 31 éves bakonyoszlopi lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. március 22-én 10 óra 20 perckor a 82-es számú főúton, Eplény külterületén közlekedett személygépkocsijával Zirc felől Veszprém irányába. Egy balra ívelő útkanyarulatban haladása során áttért a szemközti sávba és járműve elejével a szemből érkező gépkocsi bal oldalának, majd tovább sodródva egy optikai terelőoszlopnak ütközött. Ezt követően kidöntött egy jelzőtáblát, végül az autó az út melletti vasúti sínpáron állt meg. Ezután a férfi továbbhajtott a baleset helyszínéről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e a másik járműben utazó, illetve a segítségét nem ajánlotta fel. A balesetben részes vétlen autó sofőrje az ütközés következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították és 2019. március 22-én este elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. Előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták.

sérült autó

baleset


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.