Vádemelési javaslat

2015. 12. 08., k - 14:55
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást egy helyi nővel szemben, aki a megalapozott gyanú szerint nem gondoskodott megfelelően kutyájáról.

Egy állatvédő egyesület önkéntese 2015. május 19-én tett feljelentést a Debreceni Rendőrkapitányságon egy nő ellen, akinek kutyája 2014. áprilisa óta rendszeresen Debrecen, Biczó István kertben kóborol a nyakán egy daganattal. Az állatot az egyesület tagjai állatorvoshoz vitték, aki megműtötte a kutyát.

A feljelentést követően a rendőrök a kutya 61 éves gazdáját gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben a nyomozók szaktanácsadót rendeltek ki, akinek véleménye szerint – orvosi ellátása nélkül - a kutya a nyakán található szövetszaporulat miatt maradandó egészségkárosodást szenvedhetett volna és az az esetleges pusztulását okozhatta volna.

A Debreceni Rendőrkapitányság az Sz. Ferencné ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 30 éves grúz sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Keressük Nezdei Ibolyát

A kaposvári rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 34 éves nő eltűnésének ügyében.

 

Rendőrkézen a zsaroló

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.