Vádemelési javaslat a baktalórántházi rablókkal szemben

2018. 01. 13., szo - 09:21
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség befejezte a nyomozást az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 16 éves és J. P. 18 éves baktalórántházi lakosok ellen. A két fiú Baktalórántházán, a Nyírfa utcában találkozott a három férfival, akiket megszólítottak és beszélgetést kezdeményeztek velük, majd mindhárom sértettől ötezer forint átadását követelték 2017. december 16-án 1 óra körül. A követelést J. P. több, a sértettekre mért ütéssel nyomatékosította. Az agresszív fellépés és ütések hatására mindhárom férfi átadta a követelt összeget és távoztak. A rendőrök a bejelentést követő egy órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket, akiket a rendőrőrsre előállítottak és gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök az illetékes ügyészség felé előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Korábbi közlemény videóval.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy nap alatt két drogdíler

A józsefvárosi rendőrök a nő és a férfi autójában, valamint lakásaikban is kábítószergyanús-anyagot találtak.

 

Páncélszekrényt loptak

A budaörsi rendőrök egy tavasszal történt betörés feltételezett elkövetőit fogták el a napokban.

 

Egy órára csökkent a várakozási idő Röszkén

Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent.

 

Átszerelte a rendszámot

Pogány közelében igazoltatták a rendőrök azt a férfit, aki jogosulatlanul szerelt fel autójára egy próbarendszámot.