Vádemelést javasolnak a rendőrök

2018. 02. 14., sze - 11:10
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Siófok térségében ittasan balesetet okozott egy nagykónyi férfi.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2017. szeptember 11-én a hajnali órákban a 65-ös számú főúton közlekedett egy Opel típusú gépkocsi, amelynek sofőrje letért az úttestről és a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba csapódott. A baleset helyszínére kiérkező körzeti megbízottak igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért őt elfogták és mintavétel céljából előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján a jármű egyik utasa - aki nem használta a biztonsági övét - 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök a beszerzett adatok alapján a 27 éves férfit - szabadlábon hagyása mellett - 2017. november 21-én járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szeméremsértő

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást a 41 éves férfival szemben.

 

Lefoglalt fegyverek

Több lőfegyvert foglalt le egy miskolci férfitól a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen végrehajtott akciójában.