Valótlan bejelentés

2019. 07. 21., v - 08:03
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Jenő 2018. december 21-én a Kalocsai Járási Hivatalnál bejelentette, hogy vezetői engedélyét korábban elveszítette, ezért kérelmezte annak pótlását. A hatósági eljárás során azonban kiderült, hogy egy hónappal korábban a jogosítványát – ittas vezetés miatt – Németországban bevonták, és ott a vezetéstől is eltiltották. A járási hivatal az ügyben feljelentést tett, ami alapján nyomozás indult.

A rendőrségi eljárás során bizonyossá vált, hogy az 54 éves kalocsai illetőségű férfi valótlan tartalmú bejelentést tett, ezért őt gyanúsítottként hallgatták ki hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat – vádemelési javaslattal – a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.