Zsákutcába menekült

2019. 10. 30., sze - 14:06
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy rövid követés után elfogták Kazincbarcikán azt a férfit, aki miután nem használta az irányjelzőjét nem állt meg a hatósági felszólításra.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 29-én 15 óra körül a székhelyi városban arra lettek figyelmesek, hogy egy autó vezetője kanyarodása során nem használta az irányjelzőjét. A férfit felszólították a megállásra, aki figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, és továbbhajtott.

A járőrök követték a járművet, ami kisvártatva egy zsákutcában megállt, majd sofőrjét intézkedés alá vonták. A több közlekedési szabályt is megszegő 45 éves sajóbábonyi férfivel szemben alkalmazott alkohol-teszter pozitív értéket mutatott, továbbá a vezetéstől is el volt tiltva.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat büntetőeljárást, továbbá a közlekedési szabályok megszegése miatt több szabálysértési eljárás is indult az ügyben, így a megengedett sebesség túllépése miatt, illetve azért is, mert nem használta a sofőr a biztonsági övet, áthaladt egy tilos jelzésen, továbbá figyelmen kívül hagyott egy behajtani tilos táblát is.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállított férfit a közúti közlekedés szabályainak megzavarása miatt a hatóság tizenkét hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal is sújtotta.

Mindezeken túlmenően a szabálysértési őrizetben lévő 45 éves sajóbábonyi lakos járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt állhat 72 órán belül bíróság elé.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük!

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást egy Devecser határában történt baleset kapcsán, várják a szemtanúk jelentkezését.

 

Változás

Megbízott rendőrkapitány Nagykőrösön.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.