Díjkitűzés 

2021. 06. 21., h - 16:49
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A Készenléti Rendőrség parancsnoka a SinbusCon Befektetési és Ingatlanhasznosító Zrt. felajánlása alapján bruttó 500 000 forintot tűzött ki a velencei Hauszmann-Gschwindt kastélyból ellopott neobarokk kandalló megtalálása, valamint az elkövető felkutatása érdekében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 29022/836/2020. bűnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2020. július 23. és augusztus 29. között ismeretlen tettes az ajtót befeszítve behatolt a Velencén található Hauszmann-Gschwind kastélyba, ahol az aulában lévő fából készült, neobarokk stílusú kandalló keretét, valamint annak márvány burkolatát lebontotta és eltulajdonította.   

A Készenléti Rendőrség parancsnoka a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva, a kastély tulajdonosa, a SinbusCon Befektetési és Ingatlanhasznosító Zrt. felajánlása alapján a műemlékvédelmi oltalom alatt álló tárgy hollétének megállapítására, valamint az eltulajdonított kandalló elkövetőjének megtalálása érdekében 

bruttó 500.000,-

azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekménnyel, illetve az eltulajdonított tárgy hollétével kapcsolatban releváns információval rendelkezik, vagy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Készenléti Rendőrség parancsnoka fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A KR NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve annak elkövetőjével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál, illetve bármelyik rendőri szervnél. Névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, továbbá a KR NNI – munkaidőben hívható – 06-1-432-7333 telefonszámán, vagy a 107 és 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.