Díjkitűzés a Ráckevei Duna-szakasz olajszennyezése ügyében

2020. 12. 22., k - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője kétmillió forint nyomravezetői díjat ajánl fel.

Nagy mennyiségű olaj került a Ráckevei Duna-ágba Szigetszentmiklós magasságában 2020. december 10-e és 12-e között. A Budapesti Rendőr-főkapitányság környezetkárosítás bűntett miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást 01000/5904/2020.bü számon.

Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva

nettó 2.000.000,-

azaz kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövetők azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát Budapest rendőrfőkapitánya fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett – tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 112-es központi segélyhívón.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.