Az újévben is biztonságban

2018. 12. 31., h - 09:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ittas vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szilveszterkor az önfeledt szórakozásé a főszerep. Ezen az éjszakán vélhetően sokan alkoholt is fogyasztanak majd. Fontos azonban, hogy miután szeszes italt fogyasztottunk már ne üljünk jármű volánjához, vagy gyalogosan menjünk haza, vagy hívjunk taxit! Amennyiben így teszünk, nagyban csökkenthetjük a balesetek bekövetkezésének kockázatát, illetve azt, hogy egy esetleges igazoltatás alkalmával akár bírságot szabjanak ki, akár büntetőeljárást kezdeményezzenek ellenünk.  

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szilveszter előtt ismételten felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok személyi feltételeinek betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat is többszörösére nő.  Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, nagy kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Balesetmentes boldog újesztendőt kíván mindenkinek a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Tispol Seatbelt akció számokban

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

 

Bujkál

Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit ismerőse sebesített meg Törökszentmiklóson. A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki a támadó ellen.

 

Marihuána a csomagban

Kábítószer-kereső szolgálati kutya szagolta ki a tiltott szert a csengersimai határátkelőhelyen.

 

Robogók ütköztek

A balesetet okozó járművezetővel szemben az Esztergomi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást.

 

Rabolni akart

A kiskunhalasi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és elfogták a rablás kísérlet gyanúsítottját.